Dank je wel

Onze nieuwe klanten ontvingen bij hun (eerste) order een ‘dank je wel’ printje met een interessante bijlage: namelijk een rijstkorrel en kruidnagel. We leggen u graag uit wat dit (voor ons) betekent en wat wij onze klanten toewensen. 

Kruidnagels en rijstkorrels zijn in India een teken van voorspoed en worden traditioneel meegestuurd met huwelijksuitnodigingen door de ouders van de bruid. Vanuit de Ayurveda (traditionele geneeswijze inheems aan het Indiase subcontinent) inspireren rijstkorrels en kruidnagels het Sattva namelijk op geestesniveau waardoor vooral negatieve energie en ‘duisternis’ worden verdreven. Sattva is in de Indiase filosofie een hoedanigheid en betekent: de zijnstoestand, het zuiver zijnde als eigenschap der dingen op zich. Deze ‘guna’ (een fundamentele eigenschap of hoedanigheid van de natuur) wordt geassocieerd met de kleur wit. Als adjectief wordt in het Nederlands de term ”Sattvisch’ gebruikt.

Wanneer Sattva overheerst, is er welvarendheid en welbevinden, opbouw en zuiverheid van intentie. Kruidnagels staan ook wel symbool voor Shakti (in het Hindoeïsme de oerbron van alle energie, red.). Rijst symboliseert uiteraard voedsel, Artha (rijkdom); wat essentieel is voor de schepping en in de Ayurveda zorgt voor voorspoed, zuiverheid en vrede.

Bron: hindoedharma.nl