Retournering

Bedenktijd
Heb je spijt van je bestelling of per ongeluk de verkeerde dingen besteld? No hard feelings. Je hebt wettelijk (herroepingsrecht) 14 dagen de tijd om aan te geven of je je bestelling wilt terug sturen. Bij yQ geven we je dan nog extra 15 dagen de tijd om de producten naar ons terug te sturen. De bedenktijd (of zichttermijn) gaat in op het moment dat je de bestelling hebt ontvangen. Bij deelleveringen gaat de bedenktijd in vanaf het laatst ontvangen artikel. Na het verstrijken van de bedenktijd is de koopovereenkomst een feit.

Voorwaarden
De artikelen moeten geretourneerd worden in onbeschadigde, niet beschreven en originele fabrieksverpakking zonder tape, plakband of (verzend)stickers. De artikelen dienen compleet te zijn, niet gebruikt en onbeschadigd (passen van kleding of schoenen wordt niet beschouwd als gebruik). Sommige artikelen kunnen uit hygiënische of gezondheidsredenen niet worden geretourneerd. Als dit het geval is vermelden we dit bij de kenmerken van het desbetreffende artikel. Lees dit voor de zekerheid nog één keer na voordat je aan een retourzending begint. Anders maak je onnodig veel kosten. Wij gaan er in ieder geval van uit dat je zorgvuldig omgaat met de dingen die je hebt besteld. We moeten ze immers nog aan een ander kunnen verkopen.

Verpakken en verzenden
Verpak het artikel in stevig verpakkingsmateriaal. Wil je de doos hergebruiken? Heel graag! Verwijder dan wel eventuele oude etiketten. Klik hier om een verzendlabel van PostNL te bestellen en uit te printen die je vervolgens op de doos kan plakken. Het adres kan je vinden op deze pagina. Voor de zekerheid hebben we al een adreslabel voor je aangemaakt. Klik hier om hem te downloaden.

Je hoeft het het pakketje nu alleen af te geven bij één van de agentschappen bij u in de buurt. Vraag wel om een verzendbevestiging en bewaar die totdat we bevestigd hebben dat retourzending is aangekomen. Je kunt deze volgen via postnl.nl, met je postcode en de barcode die je hebt gekregen.

Kosten
Sorry, de kosten voor het terugsturen van de order zijn inderdaad voor je eigen rekening. Tip: PayPal vergoedt sinds kort de kosten voor je retourzending. Klik hier voor meer informatie.

Je geld terug krijgen
Wij zullen na ontvangst van de goederen binnen 3 werkdagen beoordelen of de koopovereenkomst kan worden ontbinden. Zo ja, wordt het door jou betaalde bedrag (inclusief verzendkosten) uiterlijk binnen 5 werkdagen teruggestort. Je krijgt hier nog een bevestiging van. Zo nee, dan sturen we je de producten, indien gewenst, terug. De kosten voor deze zending dien je vooraf te voldoen.

Omruilen
Een bestelling van hetzelfde artikel in een andere maat of kleur geldt als een nieuwe bestelling. Dit kunt u dus zelf op de website doen. yQ brengt opnieuw eventuele verzendkosten in rekening voor het verzendklaar maken, transporteren en afleveren van de bestelling.

Retourmelding

Mijn volledige voornaam

Mijn volledige achternaam

Je e-mail

Je telefoonnummer

IBAN

Op dit rekeningnummer storten we eventueel het volledige orderbedrag terug

Ordernummer

Je ordernummer kan je vinden in Mijn yQ

Reden voor retournering

Naam item