Verzending

Bevestiging
Als je klaar bent met winkelen en het bestelproces hebt afgerond krijg je onmiddellijk een bevestiging per e-mail met een overzicht van alle producten die je hebt besteld en uiteraard alle details over je betaling en het aflever(adres) . Zodra wij je order hebben ontvangen, verwerkt en goedgekeurd gaan we de verzending voor je in orde maken.

Kosten
Standaard vragen wij een toeslag van € 6,95 voor verzend- en verpakkingskosten, ongeacht de grootte of aantallen van producten. Bestel je voor méér dan € 50,- exclusief BTW? Dan sturen we alles gratis voor je op. De korting zal automatisch in je winkelwagen worden verwerkt.

Verzenddozen
Bij de verpakking van onze mooie producten is milieubewustzijn een belangrijk streven. De dozen die wij gebruiken zijn óf hergebruikt of duurzaam ingekocht waarbij 80% is gemaakt uit gerecycled papier. De overige 20% bestaat uit nieuw papier. Hiervoor zijn bomen uit Scandinavië gebruikt. In deze ecologisch beheerde bossen worden er voor iedere gekapte boom altijd twee nieuwe bomen teruggeplant.

 

recycle fsc

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Opvulmateriaal
Ook het materiaal dat wij gebruiken om dozen op te vullen is een milieuvriendelijk product (of hergebruikt – omdat we eenmaal veel (verzend- en opvul)materiaal ontvangen van onze eigen leveranciers en relaties). De leverancier schenkt daarnaast een percentage aan het project ‘Vrouwen en Milieu’.

In samenwerking met andere NGO’s, leden van de Women and Gender Group – de officiële waarnemer in het Verdrag inzake klimaatverandering, is WECF gestart met een 4-jarig programma om de rol van vrouwen bij de uitvoering van het klimaatbeleid te versterken. Tot de inwerkingtreding van het Verdrag van Parijs in 2020, zullen vrouwelijke experts getraind worden om hun stem te laten horen in de komende 4 internationale klimaatconferenties, in alle fases van de onderhandelingen. Jaarlijks worden enkele toonaangevende klimaatprojecten die op lokaal niveau door vrouwen geleid worden uitgebouwd naar een grotere schaal om zo hun impact te verhogen. Meerdere acties zullen worden uitgevoerd om zo de bewustwording te vergroten en om de oplossingen voor de bescherming van het milieu te promoten.